среда, 20 августа 2008 г.

spiegel catalogue

Wijnen proeven



Stellenbosch, een van de bekende wijngebieden van Zuid-Afrika. Wij willen graag Vergelegen bezoeken. Als we contact opnemen voor een rondleiding blijkt dat kinderen niet welkom zijn. Eigenwijs als we zijn, rijden we toch naar Vergelegen, de oudste wine estate. We proberen nogmaals of we deel kunnen nemen aan de rondleiding. Maar nee is nee. Vergelegen ligt op een prachtig landgoed. Vele strakke tuinen. Helaas staat de rozentuin niet in bloei. Voorafgaand aan de wijnproeverij wandelen we door de tuinen.



De wijnproeverij bestaat uit vijf verschillende glazen wijn. Frank doet alsof hij een kenner is door de wijn door het glas rond te draaien, zijn neus erin te steken en een slokje te nemen. De resultaten schrijft hij op een papiertje.



We rijden naar de Bergkelder, in Stellenbosch, waar we waarschijnlijk wel een rondleiding kunnen krijgen. Voorafgaand aan de rondleiding komen we in contact met een afrikaanse familie. Zij hebben een meisje van 18 maanden. Melle gaat meteen naar het meisje toe. Dit meisje geeft hem een kusje. Ze wijken niet meer van elkaars zijde af.



De rondleiding begint met een introductiefilm. Daarna is er een wijnproeverij. Frank proeft 2 witte en 3 rode wijnen. Na de wijnproeverij gaan we naar de kelders. HIer liggen ongeveer 5 miljoen flessen wijn opgeslagen. Er liggen ook houten vaten gevuld met wijn. De gids geeft aan dat de wijn in de vaten niet meer te drinken is. Na een rondje kelder gaan we naar de bottelarij. Moderne machines vullen de flessen en voorzien de fles van een kurk. Per uur worden er 12.000 tot 15.000 flessen wijn gebotteld.



De man die deel uitmaakt van de afrikaanse familie blijkt ambassadeur van Mali te zijn. Volgend jaar gaat hij met zijn familie naar Nederland. Hij kent ook de nederlandse ambassadeur van Mali.



pureprofile, spiegel catalogue, spiegel catalogs, spiegel cataloge, spiegel catalog.com, spiegel catalog shopping.

Комментариев нет: